Oleje roślinne, oliwy, margaryny i masła wegańskie, itp.
Olej Sacha Inchi pozyskiwany jest z orzechów rośliny o tej samej nazwie. Wysoka, zawartość kwasu alfa-linolenowego (41g/100ml) Omega 3 (+o6 i o9 w idealnych proporcjach) pozwoli dłużej cieszyć się zdrowiem. Ma wszechstronne zastosowanie kulinarne: poprawia smak sałatek oraz dań warzywnych. A kilka kropel oleju sacha inchi doda uroku dojrzałej cerze (gdy...
Wyjątkowo wysoka zawartość kwasu alfa-linolenowego (Omega 3) na poziomie 58g/100ml sprawia, że olej z nasion chia jest jednym z najbogatszych w Omega 3 olejów (przewyższa nawet popularny olej lniany).
Olej z nasion czarnuszki tradycyjnie używany jest do przygotowywania past orientalnych oraz chlebów pita. Ma pieprzny, trochę ostry smak, podobny do oleju sezamowego. Doskonale sprawdzi się również jako dodatek do podpłomyków oraz dań z ciecierzycą, serem lub fasolą. Ma też wiele zastosowań poza-kulinarnych (więcej informacji niżej).
Olej przeznaczony do stosowania na surowo. Idealnie podkreśla smak ciepłych dań. Producent: BIO PLANETE
1 litr, virgin. Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Producent: BIO PLANETE.
Jest doskonałym i bardzo zdrowym składnikiem codziennej diety. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe (m.in. omega 3) oraz witaminę E. Producent: Dary Natury
400 ml extr. virgin. Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Producent: BIO PLANETE.
200 ml extr. virgin. Interesujący przez swój świeży, kokosowy smak i zapach. Doskonały do przygotowywania egzotycznych dań. Producent: BIO PLANETE.