500g. Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy. Obok ryżu to podstawowy składnik bliskowschodniej diety.
Skład: bulgur (kasza)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy. Obok ryżu to podstawowy składnik bliskowschodniej diety. Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.
Sposób przygotowania: bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Nastepnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.
Informacja alergiczna:
Produkt zawiera alergen: gluten. Może zawierać alergeny: orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą) ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
certyfikat CERTYFIKAT:BIO
1kg. Ekologiczna mąka orkiszowa typ 2000 jest...
27,29 zł
100g. Kotlety sojowe to niegdyś podstawowy tzw....
3,61 zł
1kg BIO. Soczewica czerwona to pozbawiona...
29,38 zł
70 percent fruit mousse! 225g. Producer:...
18,45 zł
200g BIO. Natural tempeh produced from Polish...
12,64 zł