Mąka doskonała na placki, kotlety, do sosów i zup. Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu 100%
Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków.
Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Topinambur ze względu na dużą zawartość węglowodanu – inuliny, zalecany jest głównie dla diabetyków oraz osób odchudzających się.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów, dodatek do zup, oraz w innych formach według upodobań.
Wegański 'jogurt'. Produkty Sojade wykonane są...
5,69 zł
12,07 zł
Lekki baton brazylijski z kawałkami orzechów....
8,30 zł
Truskawkowe, długie żelki-nitki, wegańskie,...
12,33 zł
Bezglutenowy proszek do pieczenia BIO 4 x 17g....
8,15 zł