400g. Kuskus polecamy jako doskonały dodatek do dań głównych np. duszonych warzyw, zapiekanek, a także do różnych oryginalnych sałatek.
Ekologiczny razowy kuskus powstaje z połączenia wysoko-glutenowej pełnoziarnistej mąki semolinowej (twardej pszenicy durum) z wodą, solą i olejem. Kuskus polecamy jako doskonały dodatek do dań głównych np. duszonych warzyw, zapiekanek, a także do różnych oryginalnych sałatek. Sposób przygotowania: Kuskus razowy należy gotować w proporcji 1:1 przez około 5-7 min, w osolonej wodzie. Kuskus można również przygotować metodą "namaczania" na zimno, jednak tak przygotowany może być ciężej strawny niż ugotowany. Kuskus zalewamy przegotowaną wodą i pozostawiamy na ok. 35 min, aż do pełnego nasiąknięcia. Kuskus jest równie smaczny na ciepło, jak i na zimno. Wartość odżywcza w 100 g: WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 346 kcal (1463 kJ) BIAŁKO - 13 WĘGLOWODANY - 64 TŁUSZCZ - 2
400g. Ekologiczna fasola mung jest jedną z...
Kakao BIO w proszku, 200g. Produkt Fair Trade...
225g.
Mayonnaise vegan 250ml Schlagfix en
Bezglutenowy, waniliowy wegański budyń w...