250g. Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.
Quinoa była głównym pożywieniem Inków, nazywanym przez nich "królową zbóż" (choć w klasyfikacji botanicznej nie jest uznawana za zboże).
Doskonale sprawdza się jako składnik zup oraz dodatek do warzyw, sosów, wypieków, a także deserów.
Sposób przygotowania:
Zaleca się ziarno quinoa przelać gorącą wodą na drobnym sicie, następnie zagotować 500 ml wody, wsypać 180 g komosy i gotować ok. 25 min. Posolić pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 354 kcal (1492 kJ)
BIAŁKO - 14,1
WĘGLOWODANY - 57,1
TŁUSZCZ - 6,1
Kraj pochodzenia: Boliwia
25g. Znacznie zwiększają wartość odżywczą...
16,74 zł
BIO 250g. Doskonale sprawdza się jako komponent...
13,48 zł
500g. Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy...
12,11 zł
Cieciorka, ciecierzyca, groch włoski. Zawsze...
8,12 zł
Black Beans BIO 500g
10,38 zł
11,18 zł
12,42 zł
8,95 zł
12,46 zł
14,98 zł
11,74 zł