1000g. Ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim.
Ciecierzyca ma delikatny i orzechowy smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkt rolnictwa ekologicznego PL-EKO-07.
Przepisy (należy wpisać 'ciecierzyca' w składnikach) -> http://puszka.pl/do/skladniki
Kraj pochodzenia: Polska.
Sposób przygotowania: Cieciorkę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, (można z dodatkiem glonu kombu, który ułatwia trawienie). Aby zrobić falafle cieciorki nie gotujemy! Tylko moczymy!
VegeVege poleca dosypywanie ziół podczas gotowania, np. cząbru, majeranku, początkowe kilka minut gotować najlepiej bez pokrywki. Cieciorkę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
400g. Ekologiczne rodzynki (bez siarki!)
Spicy gluten-free and vegan BIO chilli chips,...
150g. Daktyle to doskonały zamiennik słodyczy w...
9kcal na 100g! Produkt wytwarzany jest z...
400ml BIO. Idealne do tworzenia prawdziwych...