Warzywa strączkowe, ziarna. Soja, soczewica, fasola, groch, cieciorka i wiele innych. Pełnowartościowa żywność
Mamy to. Wegańskie białko jaja w proszku (zamiennik) BIO 90g - ARCHE - VegWhite. Wiadomo - można samodzielnie, w domu, z faso... cieciorki (aquafaba) - ale można też tak. - Na bezy - sklep - produkt bezglutenowy. W sam raz na Święta Bożego Narodzenia lub Wielkanoc.
400g. Czarna fasola to bardzo dobre źródło witamin – zwłaszcza z grupy B, w tym kwasu foliowego – oraz soli mineralnych (m.in. miedzi, wapnia, potasu, cynku), bogactwo błonnika, kwasów omega-3. Czarna fasola to również źródło żelaza – warto jeść ją w towarzystwie czerwonej papryki. Producent: Amaizin
1kg. Ekologiczna fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Jest niezwykle pożywna, gdyż zawiera dużo łatwo przyswajalnego białka. BIO
400g. Świetna jako składnik głównych dań (wegańska fasolka po bretońsku), samodzielne danie lub na pastę do kanapek. Sprzyja sprawności procesów pamięciowych i szybkości przetwarzania informacji. W jej składzie znajdziemy fosfor, magnez, żelazo, wapń, a także witaminy A, B1, B2, PP. Producent: La Bio Idea
400g BIO. Doskonale smakuje z dodatkiem czosnku, majeranku, oregano, szczyptą chili oraz świeżymi warzywami, takimi jak sałata i ogórek.
400g. Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. Producent: Bio Planet
1kg. Ekologiczna quinoa czerwona, znana również jako komosa ryżowa. Z powodzeniem zastępuje tradycyjne kasze lub makarony.
Doskonale smakuje w daniach jednogarnkowych, a także pod postacią kiełków. Soja czarna BIO 400g. Producent: BioPlanet (produkt dostępny po 28.12 2016)
Cieciorka, ciecierzyca, groch włoski. Zawsze smaczna - na zimno, podgrzana, osobno lub w sałatce. [Producent: La Bio Idea]