25g. Kombu znacznie zwiększa wartość odżywczą wszystkich pokarmów, które sa przygotowywane z jego dodatkiem. Producent: PORTO MUINOS (Hiszpania)
Moczyć w wodzie przez 20 minut, następnie zmienić wodę i moczyć przez kolejne 20 minut. Po namoczeniu Kombu powiększa objętość do siedmiu razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować według uznania ok. 35-40 minut.
Skład:
wodorosty kombu* (Laminaria ochroleuca)
*produkt ekologiczny, objęty certyfikatem kontroli ES-ECO-022-GA
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 183,5 kcal/759,6 kJ
białko - 7,1 g
węglowodany - 16,4 g; w tym cukier - <0,5 g
tłuszcz - 2,1 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0,59 g
błonnik - 35,3 g
sód - 2,35 g
Certyfikaty | *BIO |
25g BIO Nori można użyć do onigiri (ryżowych...
1kg! Ekologiczne pestki dyni to wyśmienita...
250g. Sojowa bita śmietana w aerozolu....
200ml BIO. Produkt rolnictwa ekologicznego, w...
440g Tofu wędzone, bez soli i przypraw. (Solida...