BUDYŃ RYŻOWY MALINOWY BIO 40 g - AMYLON produkt wegański, bez mleka. Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry.
SKŁADNIKI
Skrobia ryżowa* (89,7%), maliny sproszkowane* (4,5%), suszone czerwone buraki* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8 g
Białko: 3 g
Sól: 0,09 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
BUDYŃ RYŻOWY MALINOWY (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g - AMYLON
(150g BIO) Wegański ser w plastrach. Ser do...
15,60 zł
Wegańska czekolada zrobiona na mleku ryżowym....
12,98 zł
Bezlutenowy, wegański czekoladowy budyń w...
5,29 zł
Margaryna słonecznikowa-palmowo-kokosowa extra...
15,15 zł
Ser do pizzy 400g (blok) Violife wegański
17,68 zł
5,29 zł
5,29 zł
5,29 zł
5,29 zł
5,29 zł
5,29 zł