Granulat sojowy 200g BIO EUROPA

Soja z upraw BIO. Świetny jako farsz do wegańskich pierogów, gołąbków, krokietów. Ważny składnik smalczyku wegańskiego, past czy pasztetów. Można dodać do wegańskiego spaghetti. Producent: Bio Europa.

8,11 zł

Więcej informacji

SKŁADNIKI: soja* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Produkt może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzeszki ziemne, orzechy, sezam.

Ekologiczny granulat sojowy to poddana procesowi ekstruzji odtłuszczona mąka sojowa. Charakteryzuje się wysoką zawartością białka i błonnika pokarmowego. Może być wykorzystywana jako składnik farszu do gołąbków, pierogów, sosu do spaghetti, zup, past lub jako nadzienie do warzyw

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Granulat zalać wrzątkiem i parzyć pod przykryciem przez kilka minut. Gdy napęcznieje dodać zioła lub przyprawy. Można go również wcześniej uprażyć na patelni, a dopiero później wykorzystać do gotowania.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna - 1461 kJ / 348 kcal

Tłuszcz - 7,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,0 g

Węglowodany - 15 g,

w tym cukry - 10 g

Błonnik: 21 g

Białko - 45 g

Sól - 0,02 g


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Opinie

Napisz recenzję

Granulat sojowy 200g BIO EUROPA

Granulat sojowy 200g BIO EUROPA

Soja z upraw BIO. Świetny jako farsz do wegańskich pierogów, gołąbków, krokietów. Ważny składnik smalczyku wegańskiego, past czy pasztetów. Można dodać do wegańskiego spaghetti. Producent: Bio Europa.

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

3 innych produktów w tej samej kategorii: