Mąka z topinamburu BIO 500g bezglutenowa

Mąka doskonała na placki, kotlety, do sosów i zup. Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.

12,97 zł

Mąka z topinamburu BIO 500g bezglutenowa

Darmowa dostawa kurierska od 100zł

darmowa dostawa - free delivery

Więcej informacji

SKŁADNIKI
obrane, suszone i mielone kłącze topinamburu 100%


Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.
Później  został wyparty przez ziemniaki. Obecnie topinambur przeżywa swój renesans i coraz częściej stanowi źródło pożywienia i leków.
Topinamburu po wykopaniu nie da się długo przechowywać w postaci świeżej. W postaci suszonej i zmielonej można przez cały rok tworzyć z niego zdrowe i pyszne dania.
Topinambur ze względu na dużą zawartość węglowodanu – inuliny, zalecany jest głównie dla diabetyków oraz osób odchudzających się.
Mąka z topinamburu może służyć do wielu celów np.: placki z topinamburu (tak jak placki z ziemniaków), kotlety z mąki z topinamburu, dodatek do sosów,  dodatek do zup, oraz w innych formach według upodobań.

 

 

Opinie

Napisz recenzję

Mąka z topinamburu BIO 500g bezglutenowa

Mąka z topinamburu BIO 500g bezglutenowa

Mąka doskonała na placki, kotlety, do sosów i zup. Topinambur pochodzi z Ameryki Północnej. Do Europy przybył na początku XVII wieku i stał się jednym z podstawowych źródeł zapotrzebowania na węglowodany.

Path: > > > > Mąka z topinamburu BIO 500g bezglutenowa

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

6 innych produktów w tej samej kategorii: