Tradycyjna, bardzo delikatna pasta japońska, produkowana ze sfermentowanego ryżu z dodatkiem soi. Miso znane było na Dalekim Wschodzie już w 1300 roku. Doceniane za kulinarne walory oraz korzystny wpływ na zdrowie. 300g. Producent: Lima.
Skład: Ryż*(63%), soja*(23%),woda, sól morska (6,3%), Koji (Aspergillus oryzae).
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certyfikatem kontroli CERTISYS - BE1
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna - 721 kJ (173 kcal)
białko - 7,9 g
węglowodany - 26,7 g; w tym cukier: 26,7 g
tłuszcz - 3,8 g; w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 2,5 g
błonnik - 4,2 g
sód - 2 g
1kg. Orzechy nerkowca charakteryzują się...
400g. JOGURT SOJOWY MANGO i BRZOSKWINIA BIO (z...
Smażony tempeh produkowany z polskiej soi...
350g. Orzechy nerkowca charakteryzują się...
Śmietanka sojowa BIO - w stu procentach...