Bezglutenowy środek żelujący do żywności. BIO 3 x 6g. Producent: BIOVEGAN
Składniki: agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*składniki ekologiczne)
Środek żelujący do żywności.
Sposób przygotowania:
Wymieszaj agarantę w 50 ml zimnej wody, do uzyskania gładkiej masy. Następnie wymieszaj z kolejnymi 50 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Dla zimnych produktów: wymieszaj agarantę w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki.
Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
Wartości odżywcze w 100 g:
Warość energetyczna: 1116 kJ / 267 kcal;
Tłuszcz: 0,20 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,2 g
Węglowodany: 40,0 g;
w tym cukry: 0,30 g;
Błonnik: 38,90 g;
Białko: 1,20 g;
Sól: 1,75 g
Informacja alergenna
Może zawierać drożdże, gorczycę, sezam, soję.
Masło sezamowe, tahina, 100% bio.
15,99 zł
Wegańskie jajka (zamiennik) - vEGGs. Produkt...
17,98 zł
Ta mieszanka charakteryzuje się wysoką...
64,19 zł
Idealna do świątecznych wypieków. SKÓRKA...
6,59 zł
70 procent owoców! 225g.
17,69 zł
7,17 zł
7,69 zł
9,50 zł
9,55 zł
19,07 zł
19,07 zł