10g. Do robienia galaretek i nie tylko! Naturalny zagęszczacz do potraw, używany zamiast żelatyny. Producent: Provita
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów.
Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Agar agar jest wegański, dużo zdrowszy i wydajniejszy. Zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Skład: Agar agar
Sposób użycia: Jedną łyżeczkę z agar agar należy zalać na 10 minut w 300ml płynu, pomieszać co jakiś czas aby agar rozpuścił się, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać z warzywami, owocami bądź innymi potrawami, które chcemy żelować, a następnie, po ostudzeniu - wstawiamy do lodówki.
Margaryna z kw. Omega-3. Wegańska i...
16,06 zł
Benevo Cat 2 kg - karma dla kota wegańska.
80,29 zł
Wegański 'jogurt'. Produkty Sojade wykonane są...
5,69 zł
Niezbędny w świątecznej kuchni. Zapach...
10,59 zł
Ekologiczna przyprawa - Mięta pieprzowa suszona...
5,82 zł
7,60 zł
8,15 zł
10,07 zł
10,12 zł
19,48 zł
19,48 zł