10g. Do robienia galaretek i nie tylko! Naturalny zagęszczacz do potraw, używany zamiast żelatyny. Producent: Provita
Agar-agar uzyskuje się z wodorostów.
Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca żelatynę. Agar agar jest wegański, dużo zdrowszy i wydajniejszy. Zawiera 80% błonnika. Nie ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje więc cech przygotowywanych potraw.
Skład: Agar agar
Sposób użycia: Jedną łyżeczkę z agar agar należy zalać na 10 minut w 300ml płynu, pomieszać co jakiś czas aby agar rozpuścił się, a następnie gotować (ze szczyptą soli) przez 10-22 minut. Wymieszać z warzywami, owocami bądź innymi potrawami, które chcemy żelować, a następnie, po ostudzeniu - wstawiamy do lodówki.
Owoc chlebowca (jackfruit) mielony z...
440g Tofu wędzone, bez soli i przypraw. (Solida...
Bez soli i przypraw. Gotowy dodatek do głównych...
Wegański, czekoladowy 'jogurt' z nasionami...
250g. Sojowa bita śmietana w aerozolu....