SKŁADNIKI: liście stewii: stewia rebaudina bertoni* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Stewia rebaudina bertoni, gatunek roślin astrowatych.
Roślina o bardzo wysokiej zawartości związków słodzących.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
porcję suszu (1- 2g/l) zalać gorącą (70- 80ºC) wodą, a uzyskanym naparem słodzić napoje. Susz można również dodawać bezpośrednio do zaparzanych ziół lub herbaty.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
INNE ZASTOSOWANIE
Używana jest głównie w przemyśle kosmetycznym jako składnik maseczek. Działa leczniczo na skórę trądzikową, wypryski i wrzody. Dezynfekuje skórę, absorbuje sebum, zamyka pory, przyspiesza gojenie się ran. Dezynfekujące i bakteriobójcze właściwości stewii wykorzystywane są do produkcji pasty do zębów. UWAGA! Wyłącznie do celów kosmetycznych. Podobno jest 30x słodsza od cukru ;)
Truskawkowy budyń w proszku, bezglutenowy,...
Brak. Orientacyjna data dostępności: 30.04.2018...
Budyń morelowy, wegański, bezglutenowy, bio, w...
400g. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego...
250g. Doskonałe na kanapki, w połączeniu z...