Ekologiczny ryż dziki. Charakteryzuje się zbożowym smakiem i orzechowym aromatem. Nadaje potrawom oryginalny wygląd i smak. 250g. Ryż dziki - najzdrowszy z ryżów.
Sposób przygotowania:
Zagotować 500 ml osolonej wody, do gotującej się wody wsypać 180g ryżu (wypłukanego w dużej ilości wody) i dodać odrobinę oleju roślinnego lub margaryny roślinnej. Gotować na małym ogniu ok. 45 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA - 380 kcal (1610 kJ)
BIAŁKO - 14,7
WĘGLOWODANY - 74,9
TŁUSZCZ - 1
Czosnek niedźwiedzi ma podobne własności...
7,69 zł
Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków,...
8,82 zł
400g. Ekologiczna fasolka adzuki jest jedną z...
11,08 zł
1kg. Ekologiczna fasola mung jest jedną z...
37,93 zł
1kg BIO. Soczewica czerwona to pozbawiona...
28,76 zł
9,62 zł
7,99 zł
11,71 zł
9,67 zł
8,46 zł
11,75 zł