Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki indonezyjskiej recepturze, poprzez fermentację soi uzyskujemy tempeh bogaty w dobrze przyswajalne białko. Naturalny tempeh produkowany z polskiej soi (Wielkopolska), niemodyfikowanej genetycznie.

10,32 zł

Wyprzedaż! Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Darmowa dostawa kurierska od 100zł

darmowa dostawa - free delivery

Więcej informacji

Doskonały na kanapki, a także jako składnik sałatek lub głównych dań.

Tempeh to wegański produkt sojowy o wysokiej zawartości białka, zrobiony z polskiej BIO soi. Bez konserwantów. Niemodyfikowany genetycznie

SKŁADNIKI: soja* (100%), kultura fermentacyjna rhizopus
*certyfikowany składnik ekologiczny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 756,8 kJ / 181,59 kcal
Tłuszcz: 8,01 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,57 g
Węglowodany: 3,53 g
W tym cukry: 0,67 g
Białko: 18,9 g
Sól: 0,11 g

INFORMACJA ALERGENNA: Zawiera soję

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: 2-8°C

Producent: Merapi (Polska)


Cytując za Wikipedią:

"Tempeh – tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej wytwarzany z ziaren soi poddawanych procesowi fermentacji. Ze względu na wysokie wartości odżywcze, a także charakterystyczną teksturę i smak, jest współcześnie szeroko stosowany w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej jako zamiennik mięsa oraz nabiału."

Tempeh, podobnie jak tofu, jest tworzony z ziaren soi. Ale podczas, gdy tofu powstaje z rozdrobnionych ziaren, do produkcji tempeh używa się fasoli w całości - ściśniętej razem i sfermentowanej w celu utworzenia bloku utrzymywanego razem przez białą sieć włóknistą zwaną grzybnią. Czasami trudno jest ludzkiemu układowi pokarmowemu poradzić sobie z całymi ziarnami soi, ale proces fermentacji związany z przekształceniem surowych ziaren w tempeh pozwala enzymom w żołądku zmaksymalizować potencjał pokarmowy soi. Soja jest bardzo cennym źródłem składników odżywczych. Ziarna soi zawierają błonnik, żelazo, cynk i wyjątkowo dużo - prawie 40% białka. Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, a jego strawność wynosi około 95%, dzięki czemu jest źródłem wysokiej jakości składników. Tłuszcz w soi jest w większości nienasycony, to typ obniżający poziom złego cholesterolu we krwi. Badania sugerują, że soja może pomóc obniżyć poziom cholesterolu we krwi i jest zalecana, aby utrzymać serce w zdrowiu. Ale tak jak ze ze wszystkim - umiar - nie należy nadużywać nawet najzdrowszego składnika.

Opinie

Napisz recenzję

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki indonezyjskiej recepturze, poprzez fermentację soi uzyskujemy tempeh bogaty w dobrze przyswajalne białko. Naturalny tempeh produkowany z polskiej soi (Wielkopolska), niemodyfikowanej genetycznie.

Path: > > > Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

5 innych produktów w tej samej kategorii: