Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki indonezyjskiej recepturze, poprzez fermentację soi uzyskujemy tempeh bogaty w dobrze przyswajalne białko. Naturalny tempeh produkowany z polskiej soi (Wielkopolska), niemodyfikowanej genetycznie.

10,32 zł

Wyprzedaż! Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Darmowa dostawa kurierska od 100zł

darmowa dostawa - free delivery

Więcej informacji

Doskonały na kanapki, a także jako składnik sałatek lub głównych dań.

Tempeh to wegański produkt sojowy o wysokiej zawartości białka, zrobiony z polskiej BIO soi. Bez konserwantów. Niemodyfikowany genetycznie

SKŁADNIKI: soja* (100%), kultura fermentacyjna rhizopus
*certyfikowany składnik ekologiczny

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna: 756,8 kJ / 181,59 kcal
Tłuszcz: 8,01 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,57 g
Węglowodany: 3,53 g
W tym cukry: 0,67 g
Białko: 18,9 g
Sól: 0,11 g

INFORMACJA ALERGENNA: Zawiera soję

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA: 2-8°C

Producent: Merapi (Polska)


Cytując za Wikipedią:

"Tempeh – tradycyjny składnik kuchni indonezyjskiej wytwarzany z ziaren soi poddawanych procesowi fermentacji. Ze względu na wysokie wartości odżywcze, a także charakterystyczną teksturę i smak, jest współcześnie szeroko stosowany w kuchni wegańskiej i wegetariańskiej jako zamiennik mięsa oraz nabiału."

Tempeh, podobnie jak tofu, jest tworzony z ziaren soi. Ale podczas, gdy tofu powstaje z rozdrobnionych ziaren, do produkcji tempeh używa się fasoli w całości - ściśniętej razem i sfermentowanej w celu utworzenia bloku utrzymywanego razem przez białą sieć włóknistą zwaną grzybnią. Czasami trudno jest ludzkiemu układowi pokarmowemu poradzić sobie z całymi ziarnami soi, ale proces fermentacji związany z przekształceniem surowych ziaren w tempeh pozwala enzymom w żołądku zmaksymalizować potencjał pokarmowy soi. Soja jest bardzo cennym źródłem składników odżywczych. Ziarna soi zawierają błonnik, żelazo, cynk i wyjątkowo dużo - prawie 40% białka. Białko sojowe zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy, a jego strawność wynosi około 95%, dzięki czemu jest źródłem wysokiej jakości składników. Tłuszcz w soi jest w większości nienasycony, to typ obniżający poziom złego cholesterolu we krwi. Badania sugerują, że soja może pomóc obniżyć poziom cholesterolu we krwi i jest zalecana, aby utrzymać serce w zdrowiu. Ale tak jak ze ze wszystkim - umiar - nie należy nadużywać nawet najzdrowszego składnika.

Rabaty ilościowe

IlośćRabatOszczędzasz
2 1.5% Do 0,31 zł
4 2.5% Do 1,03 zł

Opinie

Napisz recenzję

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki indonezyjskiej recepturze, poprzez fermentację soi uzyskujemy tempeh bogaty w dobrze przyswajalne białko. Naturalny tempeh produkowany z polskiej soi (Wielkopolska), niemodyfikowanej genetycznie.

Path: > > > Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

5 innych produktów w tej samej kategorii: