Smażony tempeh produkowany z polskiej soi (Wielkopolska), niemodyfikowanej genetycznie. Doskonały na kanapki, a także jako składnik sałatek lub głównych dań. Tempeh smażony 180g BIO - MERAPI
Dzięki indonezyjskiej recepturze, poprzez fermentację soi uzyskujemy tempeh bogaty w dobrze przyswajalne białko.
Produkt bogaty w białko roślinne, witaminy i błonnik. W pełni zastępuje mięso.
SKŁADNIKI
soja* (100%), kultura fermentacyjna rhizopus, tłuszcz palmowy*, marynata (sól, czosnek*, kolendra*)
*certyfikowany składnik ekologiczny
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 991,11 kJ / 238,25 kcal
Tłuszcz: 12,93 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,13 g
Węglowodany: 4,16 g
W tym cukry: 1,61 g
Białko: 21,2 g
Sól: 1,73 g
INFORMACJA ALERGENNA
Zawiera soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
2-8°C
Dynia Hokkaido BIO jedna sztuka (ok 0.5 kg)....
17,80 zł
STEK SOJOWY WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 150g -...
16,84 zł
100g. Orzechy nerkowca charakteryzują się...
16,77 zł
200ml BIO. Produkt rolnictwa ekologicznego, w...
6,84 zł
250g. Kotlety sojowe jak schabowe (bezmięsne) z...
8,15 zł
12,64 zł
10,24 zł
18,84 zł
1,00 zł
9,18 zł