SFERMENTOWANA SOJA (NATTO) BIO 110 g - NATTO. Natto to soja poddana fermentacji bakterią Bacilus subtiis natto.
Zawiera witaminę K2, która wraz z witaminą D oraz wapniem zapobiega zmniejszeniu gęstości kości i chroni przed osteoporozą. W Japonii ilość złamań w rejonach, gdzie jada się natto jest znacznie mniejsza niż tam, gdzie produkt nie jest popularny.*
Produkt podobny do TEMPEH
SKŁADNIKI
soja* (poddana fermentacji bakterią Bacilus subtiis natto), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): 840 kJ/ 200 kcal
Tłuszcz (g): 0g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone (g): 0g
Węglowodany (g): 10g
W tym cukry (g): 0g
Białko (g): 15,5g
Sól (g): 0g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od + 7 do + 10 stopni.
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt zawiera soję.
Więcej o natto - serwis www zewnętrzny (nowe okno).
Jeszcze więcej o NATTO - strona producenta.
Pasta słonecznikowa z shiitake bezglutenowa,...
15,61 zł
SUBSTYTUT JAJ W PROSZKU BEZGLUTENOWY BIO 20 g -...
5,99 zł
Figi mogą służyć jako dodatek do porannej...
13,53 zł
Podana cena to cena za 1 opakowanie, w którym...
4,60 zł
100g. Jadalne nasiona sosny syberyjskiej....
32,34 zł