Ekologiczna fasolka, fasola czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Fasolka Czarna BIO 500g - BIO PLANET
Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych, które dzięki fasoli stanowią pełnowartościowy i bardzo odżywczy posiłek.
Skład: fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1243 kJ / 296 kcal
Tłuszcz - 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 36 g, w tym cukry - 2,3 g
Błonnik - 24 g
Białko - 23 g
Sól - 0,03 g
Sposób przygotowania: Fasolę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie (można z dodatkiem glonu kombu, który ułatwia trawienie). VegeVege poleca dosypywanie ziół podczas gotowania, np. cząbru, majeranku, początkowe kilka minut gotować najlepiej bez pokrywki.. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Fasolka Czarna BIO 500g - BIO PLANET
Ser do pizzy 400g (blok) Violife wegański
18,06 zł
400g. Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna...
11,17 zł
Sól Kala Namak, sól Himalajska czarna jest...
15,89 zł
400g. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego...
12,43 zł
Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki...
12,64 zł
12,46 zł
14,98 zł
11,74 zł
16,74 zł
12,43 zł