1000g. Ziarno ciecierzycy, zwane również cieciorką lub grochem włoskim.
Ciecierzyca ma delikatny i orzechowy smak, dlatego świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych (z warzywami, kaszą jaglaną), sosów i sałatek zarówno na ciepło, jak i na zimno. Produkt rolnictwa ekologicznego PL-EKO-07.
Przepisy (należy wpisać 'ciecierzyca' w składnikach) -> http://puszka.pl/do/skladniki
Kraj pochodzenia: Polska.
Sposób przygotowania: Cieciorkę należy przepłukać i zalać zimną wodą do namoczenia na co najmniej 12 godzin. Następnie gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie, (można z dodatkiem glonu kombu, który ułatwia trawienie). Aby zrobić falafle cieciorki nie gotujemy! Tylko moczymy!
VegeVege poleca dosypywanie ziół podczas gotowania, np. cząbru, majeranku, początkowe kilka minut gotować najlepiej bez pokrywki. Cieciorkę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
400g. Groch zielony to jedna z...
Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków,...
2x WIĘKSZE OPAKOWANIE, NIŻSZA CENA! Wegańskie...
Zatopione w surowej czekoladzie pyszne orzechy...
400g. Ekologiczna soczewica żółta...