400g. Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek. Producent: Bio Planet
Skład: fasolka pinto* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania: Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1113 kJ / 264 kcal kJ / kcal
tłuszcz - 1.10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
węglowodany - 45.00 g
w tym cukry - 0,6 g
białko - 11.00 g
sól - 0.00 g
400g. Ekologiczna soczewica żółta...
14,90 zł
180g BIO. Smażony tempeh produkowany z polskiej...
12,07 zł
100% naturalne, gotowe do bezpośredniego...
10,80 zł
1kg BIO. Soczewica czerwona to pozbawiona...
22,38 zł
Sól Kala Namak, sól Himalajska czarna jest...
11,99 zł
10,18 zł
11,60 zł
9,59 zł
12,97 zł
7,11 zł
10,15 zł