400g. Czarna fasola to bardzo dobre źródło witamin – zwłaszcza z grupy B, w tym kwasu foliowego – oraz soli mineralnych (m.in. miedzi, wapnia, potasu, cynku), bogactwo błonnika, kwasów omega-3. Czarna fasola to również źródło żelaza – warto jeść ją w towarzystwie czerwonej papryki. Producent: Amaizin
"Czarna fasola jest naszpikowana antyoksydantami, które chronią nas przed atakiem wolnych rodników i tym samym zapobiegają rozwojowi groźnych chorób oraz przedwczesnemu starzeniu. Chodzi o obecne w niej antocyjany, które nadają fasoli ciemny odcień. Naukowcy odkryli, że czarna fasola przeciwutleniaczy może mieć aż… 40 razy więcej od białej!
Z badań opublikowanych w specjalistycznym czasopiśmie „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, które dotyczyły obecności przeciwutleniaczy w różnych odmianach fasoli, wynika, że czarna jest w nie najbogatsza. Naukowcy odkryli, że im ciemniejszy rodzaj fasoli, tym ze zdrowszym okazem mamy do czynienia. " źródło
Przepisy: pasta z czarnej fasoli (Jadłonomia), pasztet z czarnej fasoli (Olga Smile)
SKŁADNIKI: fasola czarna* (60%), woda, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki...
11,92 zł
420g. Oryginalne gotowe danie wegetariańskie...
8,99 zł
BIO cukierki pomarańczowe Candy Tree...
11,55 zł
Wegańska, pyszna, rozpływająca się w ustach,...
12,98 zł
Czosnek niedźwiedzi ma podobne własności...
7,69 zł
11,75 zł
14,66 zł
11,08 zł
16,39 zł
7,82 zł
11,73 zł