400g. Czarna fasola to bardzo dobre źródło witamin. Przy tym smaczna i pożywna :)
"Czarna fasola jest naszpikowana antyoksydantami, które chronią nas przed atakiem wolnych rodników i tym samym zapobiegają rozwojowi groźnych chorób oraz przedwczesnemu starzeniu. Chodzi o obecne w niej antocyjany, które nadają fasoli ciemny odcień. Naukowcy odkryli, że czarna fasola przeciwutleniaczy może mieć aż… 40 razy więcej od białej!
Z badań opublikowanych w specjalistycznym czasopiśmie „Journal of Agricultural and Food Chemistry”, które dotyczyły obecności przeciwutleniaczy w różnych odmianach fasoli, wynika, że czarna jest w nie najbogatsza. Naukowcy odkryli, że im ciemniejszy rodzaj fasoli, tym ze zdrowszym okazem mamy do czynienia. " źródło
Przepisy: pasta z czarnej fasoli (Jadłonomia), pasztet z czarnej fasoli (Olga Smile)
Wystarczy podgrzać i gotowe! BIGOS WEGAŃSKI...
Smażony seitan w sosie sojowym 200g Furn Yuo -...
Prawdziwe pałeczki do jedzenia sushi (Hashi) 10...
440g Tofu wędzone, bez soli i przypraw. (Solida...
Ekologiczna przyprawa - Mięta pieprzowa suszona...