Soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona 1kg ORZESZEK - nie bio
Ceniona szczególnie w krajach Bliskiego Wschodu, zyskuje również popularność na polskich stołach. Jest niezwykle pożywna i smaczna. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Nie wymaga wcześniejszego namaczania.
Przeznaczenie:
do zup, sosów i sałatek
Znana od czasów prehistorycznych zawiera: kwas foliowy, skrobia, wapń, fosfor oraz żelazo. Ponadto soczewica ma bardzo niski indeks glikemiczny i z powodzeniem może być stosowana podczas diet.
Kraj pochodzenia:
1. Kanada
2. Turcja
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
NA TERENIE ZAKŁADU UŻYWANE SĄ ORZECHY, SEZAM, SOJA, GORCZYCA, SELER ORAZ ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN.
Tempeh naturalny MERAPI 200g BIO. Dzięki...
Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do...
Ciecierzyca 1kg ORZESZEK - nie bio - cieciorka...
MAJONEZ WEGAŃSKI KONOPNY BIO 250 ml -...
Chlebowiec czyli Jackfruit w syropie 565g...