Oryginalny smak i właściwości antyzapalne, antynowotworowe, antyoksydacyjne. Zastosowanie: przyprawa (zamiast pieprzu, do chleba, zup, kanapek), napar, olej, nalewka, zamiast miodu przy przeziębieniach. Składniki: ekologiczna czarnuszka*
"Główne aktywne substancje jakie zawierają w sobie te malutkie czarne ziarenka, dzięki którym nabierają one tak niezwykle silnych właściwości antyzapalnych, antynowotworowych, antyoksydacyjnych i jednocześnie ochronnych:
– różnorodne kwasy tłuszczowe (linolowy, alfa-linolenowy, rzadki w przyrodzie eikozadienowy, palmitynowy, mirystynowy i inne)
– fosfolipidy i fitosterole
– cenne flawonoidy i równie cenne saponiny
– białka (osiem z dziewięciu niezbędnych aminokwasów) i węglowodany
– alkaloidy m.in. nigellinę, nigellaminę, nigellidynę, nigellicynę – rzadkie w świecie roślin)
– olejek eteryczny zawierający m.in. tymochinon, limonen, karwakrol, karwon i in.
– witaminy A, E, F, B1, B3, B6, biotynę, związki mineralne m.in. cynku, selenu, magnezu, wapnia, żelaza, sodu i potasu" ź
Aromatyczna przyprawa do pieczywa. Dodawana jest do konserwowania ogórków w celu zachowania ich jędrności.
składniki: czarnuszka 100% bio
Kraj pochodzenia: Polska
Bez soli i przypraw. Gotowy dodatek do głównych...
400g. Kuskus polecamy jako doskonały dodatek do...
250g. Ekologiczna quinoa czerwona, znana...
Podana cena to cena za 1 opakowanie, w którym...
Śmietanka ryżowa w 100% roślinna. Doskonale...